Rendszeres olvasók/Followers

2013/02/12

Szülinapi ajándékok/Birthday gifts

A szülinapos játékban legutóbb Ildikónak küldtem ajándékokat. Sokáig gondolkodtam, hogy mit is készítsek neki. A fő ajándék végül ez a varrókellékes doboz lett. A hímzés tavaly nyár óta várta a sorsát, így végezte. :-) A minta Lengyel Gyöngyi könyvéből való, ha jól tudom, egy vásárosnaményi kosárkendő részlete. Főkolomp-Zsuzsi osztotta meg a blogján, itt található. Köszönet érte. A doboz nem lett tökéletes, részben azért, mert a sarkai nem párhuzamosan vannak lekerekítve, részben pedig azért, mert kicsit elcsúsztam a pöttyös anyaggal. Szerettem volna kibélelni a belsejét, de már így is késésben voltam vele, így csak bepácoltam diószínű fapáccal. A másik ajándék egy fonaltartó karika volt, amire egy üveglencsés díszt is tettem és némi színátmenetes fonalat küldtem mellé. Kapott még az ünnepelt egy képeslapot és némi édességet, ezeket nem fotóztam. Sikerült nagy örömöt okoznom az ajándékokkal, aminek én is nagyon-nagyon örülök. :-)
I sent some birthday gifts to Ildikó. I've been thinking of what to make her. At least, I made this sewing box, wich was the main gift. I stitched this pattern last summer, but not finished it. Pattern is a Hungarian folk art motif, you can find it here. The box is not perfect unfortunately and I'm not entirely satisfied with it. 
The another gift is a threadkeeper with a glass tile ornament. Pattern of the ornament is also a Hungarian folk art motif. I put some threads on the threadkeeper. I sent to Ildikó a postcard and some sweets, too, but I did'nt make a photo about them. She likes her gifts and I'm very happy with this.:-)
Hungarian folk art motif
Threads: by Angi
Fabric: 28 ct white evenweave

13 megjegyzés:

Angi írta...

Nagyon szépek lettek, a fonaltartód még most is nagyon-nagyon tetszik, nem csodálom, hogy örült neki Ildi :)

Barbaral írta...

Nagyon szépek, a pácolással tökéletes lett a doboz. Nem mintha előtte nem tetszett volna:).
Egy ilyen fonaltartót pedig bevések a nem létező wishlist-emre:).

Manka írta...

Nagyon eltaláltad a dobozt!!!A fonaltartó is milyen klassz...!

Fáni írta...

Nagyon szép lett minden, az általad említett hibák nem is látszanak.
Lenne két kérdésem: mekkora a mérete a doboznak, és hol vetted?

krealady írta...

Jajj, ha! Valóban nem szembetűnő a hibái. És elárulom neked: nekem jobban tetszik így, hogy nem bélelted. Az egy másik műfaj. Így a hímzés dominál.Ami nálam tuti befutó:) Köszönöm ezúttal is!!!

Palkó írta...

Nagyon szépeket készítettél! :)

Palkó írta...

Nagyon szépeket késítettél! :)

N. Adri írta...

Köszönöm mindenkinek. :-)
Fáni, a belső méreteit nem tudom, csak a tetejét mértem, ha jól emlékszem, 20x11 cm. Egy ötdarabos szett harmadik dobozkája és Vaterán vettem. Sajna nem emlékszem az eladó felhasználónevére, de van webáruháza is, talán ott is találsz ilyen dobozt. Ez lenne az: http://bolthely.hu/ametisztkreativ/lista/49f72b1612f12_Faaruk__oralapok

Névtelen írta...

Tökéletes a doboz tetején a színharmónia,kellemes a szememnek:-)

N. Adri írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik. :-)

Tatkis írta...

Adorable stitched box!

Hugs,
Tatyana

N. Adri írta...

Thank you, Tatyana! :-)

Barbi írta...

Ó, annyira szép lett ez a doboz!:)